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柿酢

「柿酢は体に良い!!」と本に書いていたので作ることにしました。仕込から写真を載せようと思っていましたが、取るのを忘れたので、今からです。作り方は実に簡単。期間も1か月程度です。柿の皮には酵母菌が付いているのでこれを利用して作るようですが、柿は洗ってヘタを取った方がカビなどを防げます。そうすると酵母菌も洗い流してしまうので、替りにドライイーストを少々入れて作っています。柿5kに対してイースト菌10g。これで500cc分です。私は20kと10kを2つの樽に入れて作ることにしました。仕込から10日振りに開けてみると結構、発酵が進みいい匂いです。柿を潰して、更に発酵を進めようと思いました。で、上手く作れそうなので、ブログに載せる気になりました。あと、10日ほどおいて、絞ります。瓶に詰めて酢のにおいがして来れば(10日くらい)完成です。

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コメント: 7
  • #1

    Evan Hafer (金曜日, 03 2月 2017 08:36)


    Remarkable issues here. I'm very glad to see your post. Thank you a lot and I am having a look ahead to touch you. Will you kindly drop me a e-mail?

  • #2

    Ethelyn Mcferren (日曜日, 05 2月 2017 08:01)


    I do not even understand how I ended up here, but I assumed this publish used to be great. I don't know who you might be however definitely you're going to a famous blogger if you happen to aren't already. Cheers!

  • #3

    Gerard Autry (日曜日, 05 2月 2017 09:39)


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  • #4

    Everett Wiles (月曜日, 06 2月 2017 02:45)


    Ridiculous quest there. What occurred after? Thanks!

  • #5

    Javier Bushong (火曜日, 07 2月 2017 01:47)


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  • #6

    Eulalia Otwell (火曜日, 07 2月 2017 14:10)


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  • #7

    Stephine Golub (水曜日, 08 2月 2017 20:24)


    It's difficult to find well-informed people in this particular topic, however, you seem like you know what you're talking about! Thanks

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